Een fantastisch duikfeestje in het Zwembad? SEAFARI!
Een duikfeestje is avontuurlijk en vooral erg leuk: er worden grenzen verlegd. Het is vaak ook een eerste, spannende, kennismaking met de duiksport. Juist om deze reden besteedt SEAFARI daar veel aandacht aan, immers er kan sprake zijn van enige 'koudwatervrees'.

Een duikfeestje in het zwembad bestaat uit een uitleg aan de waterkant over het gebruik van de duikuitrusting en veiligheid. Daarna wordt direct met de persluchtapparatuur gedoken. Eerst voorzichtig de eerste ademteugen onderwater in het ondiepe, daarna op initiatief van de duiker zelf naar het diepe deel van het zwembad.
Onderwater worden ook enkele eenvoudige oefeningen gedaan om vertrouwd te raken met de duikuitrusting en het ademen onderwater in het bijzonder.

Speciaal voor kinderen beschikt SEAFARI over extra kleine maten duiksets en kleinere (lichte!) duikflessen.

Duikfeestjes worden alleen verzorgd voor kinderen vanaf 11 jaar!
SEAFARI is van mening dat het duiken met een volledig zelfstandige persluchtset (zoals bij duiken gebruikelijk is) in het zwembad veilig is voor kinderen vanaf 11 jaar. Jongere kinderen zijn fysiek en mentaal in het algemeen nog niet in staat de aanwijzingen van de instructeur te begrijpen / op te volgen.

Wat wl erg leuk en even avontuurlijk is voor kinderen tussen 8 en 11 jaar is SNUBA duiken: in dat geval ligt de duikfles op de kant en gaan de kinderen duiken met een echte ademautomaat maar dan aan een 10 meter lange slang. Echt onderwater duiken dus, maar nu zonder de relatief zware duikuitrusting, waardoor de veiligheid beter bewaakt kan worden.


De kosten voor een duikfeestje bedragen €185,- voor een groep van maximaal 8 kinderen. Zij duiken dan in twee groepjes van 4.
De bijkomende kosten in het geval van 9 tot max. 12 kinderen zijn €50,- voor de extra zwembadhuur van 0,5 uur.

Voor SNUBA duiken geldt hetzelfde tarief (€185,-), maar in dit geval kunnen in 1 uur heel prima 12 kinderen lekker duiken.


Checken of een duikfeestje op een gewenste datum mogelijk is?
Het beste kan dat met een email.


Terug naar de homepage
Duikschool SEAFARI
Vogelweg 4A - Oosterbeek
t. 026 495 02 02
duik@seafari.nl
Handelsregister Arnhem 09220428